Το Egimagazine είναι ένα ανεξάρτητο, ψυχαγωγικό περιοδικό/website για το Αίγιο και όχι μόνο !!! Είναι ανεξάρτητο από φορείς και οργανισμούς και απαρτίζεται μόνο από ανθρώπους με μεράκι και αγάπη γι' αυτό που κάνουν !Στοχεύοντας λοιπόν στην εναλλακτική πληροφόρηση, παρατηρούμε τις καλλιτεχνικές και κοινωνικές τάσεις, ψάχνουμε, επιλέγουμε και αναδεικνύουμε οτιδήποτε είναι φρέσκο, ανατρεπτικό, εξαιρετικό, παράξενο και ενδιαφέρον.Τα θέματα μας απαρτίζονται κυρίως από την πόλη μας, την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο, τις εικαστικές τέχνες , το design, τη μουσική, το street culture και τα extreme σπορ.Θα μας βρεις σε ηλεκτρονική μορφή και σε ειδικές έντυπες εκδόσεις που παρουσιάζονται ανάμεσα στις εποχές του χρόνου. Στο Egimagazine φιλοξενούμε κατά καιρούς αναγνωρισμένους και μη ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, όπως και αξιόλογες δημιουργικές ομάδες.Το Egimagazine στηρίζει "όλες" τις δραστηριότητες που γίνονται στη πόλη μας , αλλά και στην Ελλάδα.

Egimagazine Team

logo egi

Ουράνια φαινόμενα στην Ισλανδία

Home/Egi News/Ουράνια φαινόμενα στην Ισλανδία

Ουράνια φαινόμενα στην Ισλανδία

Το Σέλας είναι ένα από τα πιο καταπληκτικά θεάματα που μπορούμε να δούμε ποτέ στη ζωή μας. Το Βόρειο Σέλας στην Ισλανδία είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα. Σ’ αυτό το άρθρο θα γνωρίσουμε αυτήν την πανέμορφη και αστρονομικά αρκετά ωφελημένη χώρα, την Ισλανδία, μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Iurie Belegurschi. Απολαύστε το !

 

Aurora in Iceland pic.jpg

Photo Credit: Iurie Belegurschi Photography

 

aurora in iceland by the glacier lagoon.jpg

Το Βόρειο Σέλας στην Ισλανδία πάνω από μία παγωμένη λιμνοθάλασσα. Photo Credit: Iurie Belegurschi Photography

 

aurora wide angle.jpg

Photo Credit: Iurie Belegurschi Photography

 

northern lights in iceland mountain photo.jpg

Photo Credit: Iurie Belegurschi Photography

 

northern lights in iceland .jpg

Photo Credit: Iurie Belegurschi Photography

 

northern lights in iceland by jokulsarlon glacier lagoon.jpg

Photo Credit: Iurie Belegurschi Photography

 

northern lights in iceland by the national park.jpg

Το Βόρειο Σέλας στην Ισλανδία πάνω από το Εθνικό Πάρκο. Photo Credit: Iurie Belegurschi Photography

Ένα άλλο φαινόμενο το οποίο διαδραματίζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην Ισλανδία είναι ο Ήλιος του Μεσονυκτίου!

Ο Μεταμεσονύκτιος Ήλιος είναι ένα φυσικό φαινόμενο, που λαμβάνει χώρα στις περιοχές που βρίσκονται μέσα στο Βόρειο και στο Νότιο Αρκτικό Κύκλο. Οι «Λευκές Νύχτες» οφείλονται στο ίδιο φαινόμενο, αλλά είναι ορατές στις περιοχές που βρίσκονται για λίγο εκτός των ορίων των αρκτικών κύκλων. Και οι δύο παραπάνω περιπτώσεις αποτελούν ακραίες καταστάσεις του φαινομένου του ημερονυκτίου και συγκαταλέγονται στα ουράνια φαινόμενα. Ιδιαίτερα οι Λευκές Νύχτες επειδή οφείλονται και στην ύπαρξη της ατμόσφαιρας θεωρούνται και ατμοσφαιρικό φαινόμενο.

 

winter sun in iceland.jpg

Ο χειμερινός ήλιος στην Ισλανδία. Photo Credit: Iurie Belegurschi Photography

Οι μέρες είναι μεγάλες το καλοκαίρι στην Ισλανδία. Ήδη από νωρίς το Μάιο μέχρι αργά τον Αύγουστο, οι νύχτες της Ισλανδίας είναι φωτεινές. Το φαινόμενο οφείλεται στην κλίση του κάθετου άξονα της Γης κατά 23°26΄ σε σχέση με το επίπεδο περιστροφής της γύρω από τον Ήλιο. Η διάρκειά του εξαρτάται από το γεωγραφικό πλάτος, από το οποίο το παρατηρούμε. Όσο πιο κοντά είναι ο παρατηρητής στο βόρειο ή το νότιο πόλο, τόσο περισσότερο διαρκεί.

Η μεγαλύτερη μέρα του έτους στην Ισλανδία, το θερινό ηλιοστάσιο, είναι την 21 Ιουνίου. Την ημέρα εκείνη ο ήλιος δύει λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ανατέλλει και πάλι λίγο πριν από τις 3 π.μ. στο Ρέικιαβικ. Η μικρότερη ημέρα του έτους, το χειμερινό ηλιοστάσιο, είναι την 21 Δεκέμβρη. Στο Ρέικιαβικ, αυτό σημαίνει ότι η ανατολή του ηλίου είναι γύρω στις 11.30 π.μ. και το ηλιοβασίλεμα είναι περίπου στις 15:30.

 

midnight sun in iceland.jpg

Ο Ήλιος Του Μεσονυκτίου στην Ισλανδία Photo Credit: Iurie Belegurschi Photography

Από τεχνικής απόψεως, ο Μεταμεσονύκτιος Ήλιος εμφανίζεται στο Ρέικιαβικ μόνο μεταξύ της 16ης και 29ης Ιουνίου, δεδομένου ότι αυτές είναι οι μόνες ημέρες του έτους που ο ήλιος δύει μετά τα μεσάνυχτα. Αν λάβουμε υπόψιν ότι η ανατολή του ηλίου θα είναι μόνο μια-δυο ώρες αργότερα, τότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι ακόμη και αν ο ήλιος δεν είναι επάνω, είναι ακόμα φωτεινά. Οι Λευκές Νύχτες διαρκούν για περίπου 3 μήνες (1,5 μήνα πριν και 1,5 μήνα μετά την 21η Ιουνίου).

 

city.jpeg

Photo Credit: Iurie Belegurschi Photography


Night_Sky_Greece

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη ΜαντζουράνηΠΗΓΗ: Guide To Iceland, https://guidetoiceland.is

2016-10-24T11:10:34+00:00 By |