Το Egimagazine ζήτησε απ’ την Ζένια tattoo να «χτυπήσει» ένα tattoo σε μια πολύ καλή φίλη για μια νέα φωτογράφιση. Μετά, την ρώτησε και λίγα πράγματα για την ίδια και για την τέχνη του tattoo.

zeniatattoo3

Πες μας κάποια πράγματα για τον εαυτό σου.

Είμαι από την Ρωσία , στην Ελλάδα μένω 12 χρόνια και ασχολούμαι με την τέχνη του Tattoo εδώ και 6 χρόνια… είμαι από τους ελάχιστους tatoo artists που έχουν τελειώσει ειδική σχολή tattoo.

Πως ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με το tattoo ;

Συνειδητοποίησα ότι άρχισε να γίνεται μόδα παγκόσμια και αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά…γι’ αυτό άλλωστε και πήγα σε σχολή Δερματοστιξίας (Tattoo) και επειδή οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν, το tattoo στα ελληνικά λέγεται δερματοστιξία.

zeniatattoo2

Ποια είναι η άποψή σου για το tattoo στην πόλη μας.

Σε ότι αφορά την πόλη μας, θεωρώ ότι τα τελευταία δυο χρόνια αρχίζει ο κόσμος και το τολμά….αλλά ακόμα δεν έχει αντιλήφθη ποσό σοβαρό είναι το θέμα του tattoo και πόσο βλαβερό μπορεί να γίνει αν δεν τηρηθούν οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.

Πώς θα χαρακτήριζες το tattooing στην Ελλάδα ως δουλειά ;

Ακόμα δεν έχει φτάσει στο ανώτατο σημείο εξέλιξης, μιας και διάγουμε περίοδο κρίσης… και σιγά-σιγά ο κόσμος αρχίζει να ξεπερνά τις προκαταλήψεις σχετικά με το tattoo

Πονάει το Tattoo;

Δεν είναι κινέζικο βασανιστήριο αλλά ούτε σοκολατοθεραπεία, ο πόνος είναι υποφερτός και σε λογικά πλαίσια.

zeniatattoo1

Τελικά τα tattoo είναι ακριβά ;

Πλέον το tattoo δεν είναι πολυτέλεια γιατί  δεν είναι μονοπώλιο πια… το κόστος ανοίγματος βελόνας ξεκάνει από 30 ευρώ.

Κάθε καλοκαίρι στην παραλία παρατηρώ όλο και περισσότερα τατουάζ. Πιστεύεις ότι έχει γίνει πια μόδα;

Κατά την άποψη μου, το tattoo δεν είναι απλά  μόδα αλλά τρόπος ζωής και προσωπικής έκφρασης.

Αν “χτυπήσουμε” ένα τατουάζ… μπορούμε να κολυμπήσουμε και να εκτεθούμε στον ήλιο ;

Δεν μπορούμε να μπούμε στην θάλασσα για 15 ημέρες… όταν το tattoo είναι πρόσφατο, δεν ενδείκνυται η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία…αλλά και μετά, επιβάλλεται η κάλυψη με αντηλιακό υψηλού δείκτη προστασίας.

ZeniaTattoo1

Ποια είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνεις ένα tattoo ;

Οι χειμερινοί μήνες είναι οι ιδανικότεροι  για να κάνει κάποιος tattoo.

Βλέποντας λοιπόν όλη αυτήν την “φάση” στην χώρα μας, έχεις σκεφτεί να φύγεις στο εξωτερικό;

Έχω μάθει να προσαρμόζομαι σε όλες τις συνθήκες ζωής… έξαλλου η Ελλάδα είναι χωρά μοναδική και συγχρόνως απίστευτα όμορφη. Επιπλέον, επειδή έχω ζήσει και σε άλλες χώρες δεν θεωρώ ότι τα πράγματα είναι τόσο τραγικά, ίσως βεβαία χρειάζεται λίγο περισσότερη προσπάθεια από μέρους μας και αλλαγή νοοτροπίας.

Κάτι που θα ήθελες να προσθέσεις;

Θα άθελα ο κόσμος και ειδικότερα τα νέα παιδιά που πειραματίζονται σε σπίτια φίλων τους η επισκέπτονται τεχνίτες μη επαγγελματίες οι όποιοι δεν έχουν ειδικό επαγγελματικό χώρο, να αντιληφτούν ποσό σοβαρή υπόθεση είναι το tattoo, γιατί αν δεν το αντιμετωπίσουν με την δέουσα προσοχή, κινδυνεύουν να προσβληθούν από ασθένειες, όπως η ηπατίτιδα, τέτανος και σε σπάνιες περιπτώσεις το AIDS.

Επίσης, θα πρέπει να επισκέπτονται έμπειρους τεχνίτες γιατί σε αντίθετη περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να μην ανταποκρίνεται σ΄ αυτό που αρχικά είχαν ζητήσει.

Ευχαριστούμε Ζένια και καλή συνέχεια.

FB. Zenia Tattoo

photography: messinious