Το Egimagazine είναι ένα ανεξάρτητο, ψυχαγωγικό περιοδικό/website για το Αίγιο και όχι μόνο !!! Είναι ανεξάρτητο από φορείς και οργανισμούς και απαρτίζεται μόνο από ανθρώπους με μεράκι και αγάπη γι' αυτό που κάνουν !Στοχεύοντας λοιπόν στην εναλλακτική πληροφόρηση, παρατηρούμε τις καλλιτεχνικές και κοινωνικές τάσεις, ψάχνουμε, επιλέγουμε και αναδεικνύουμε οτιδήποτε είναι φρέσκο, ανατρεπτικό, εξαιρετικό, παράξενο και ενδιαφέρον.Τα θέματα μας απαρτίζονται κυρίως από την πόλη μας, την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο, τις εικαστικές τέχνες , το design, τη μουσική, το street culture και τα extreme σπορ.Θα μας βρεις σε ηλεκτρονική μορφή και σε ειδικές έντυπες εκδόσεις που παρουσιάζονται ανάμεσα στις εποχές του χρόνου. Στο Egimagazine φιλοξενούμε κατά καιρούς αναγνωρισμένους και μη ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, όπως και αξιόλογες δημιουργικές ομάδες.Το Egimagazine στηρίζει "όλες" τις δραστηριότητες που γίνονται στη πόλη μας , αλλά και στην Ελλάδα.

Egimagazine Team

logo egi

…Into the groove

Egimagazine-Spyros-Samoilis-music

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

fb: Spyros Samoilis

Egimagazine-Into-the-groove3

 

 

 

Μια από τις πολλές έννοιες του groove είναι και αυτή των αυλακώσεων του δίσκου βινυλίου. Αυλάκια που στέρεψαν από μελωδία με την πάροδο του χρόνου και με την εξέλιξη της μουσικής τεχνολογίας σε πιο χρηστικά format αναπαραγωγής της μουσικής. Από τα μέσα των 90’s οι μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες προώθησαν τις κυκλοφορίες τους σε ψηφιακούς δίσκους και το κοινό ανταποκρίθηκε λόγω των οφελών που παρείχε το νέο αυτό υλικό (κόστος, χώρος αποθήκευσης, ευκολία αναπαραγωγής).

Egimagazine-Into-the-groove2

Και όσο η τεχνολογία εξελισσόταν σε νέες μορφές μουσικής  αναπαραγωγής, ο λόγος για τα συμπιεσμένα αρχεία ήχου mp3, τόσο και η βιομηχανία της μουσικής προσάρμοζε το εμπόρευμά της  και φτάσαμε στην digital πώληση, η οποία είναι οικονομική και στην τιμή αλλά και στον χώρο που καταλαμβάνει. Δεν χρειάζεσαι πλέον ούτε ράφια, ούτε έπιπλα για να τοποθετήσεις δίσκους ή cds. Αρκεί ένας σκληρός δίσκος.

Αυτό που συμβαίνει όμως την τελευταία πενταετία με το βινύλιο είναι πράγματι αξιοσημείωτο. “The king is back” όπως λένε και στο χωριό μου δίχως όμως να γνωρίζω αν θα είναι “back for sure”. Το εύχομαι.  Η επάνοδός του οφείλεται κατά κύριο λόγο σε αυτούς τους αθεράπευτα ρομαντικούς, τις μικρές δισκογραφικές εταιρείες, που δεν υπολόγισαν κόστη και κόπους και κράτησαν ζωντανό το πνεύμα του «κόβοντας» 100, 200 ή το πολύ 500 αντίτυπα σε albums και singles. Φυσικά και σε αυτούς όμως που ζητούσαν, έψαχναν και αγόραζαν βινύλιο. Σχέση αλληλεγγύης μεταξύ μουσικόφιλων, εταιρείας και καλλιτέχνη. Τι πιο ρομαντικό αλλά και ειλικρινές.

Χάριν όλων αυτών φτάσαμε στα τέλη του 2015 και  βλέπουμε ότι ακόμα και καλλιτέχνες του βεληνεκούς της Adele κυκλοφορούν τις δουλείες τους σε όλα τα προαναφερθέντα format. Γεγονός ευοίωνο για τους παλιούς λάτρεις και κατόχους αναλογικού εξοπλισμού αλλά και για τους φρέσκους στη συλλογή βινυλίου.  Τα πικάπ ξαναμπήκαν στο παιχνίδι συνδυάζοντας την vintage αισθητική με την πρόσφατη τεχνολογία σε εύρος τιμών που καλύπτει τόσο τον ερασιτέχνη όσο τον χαϊφιντελίστα.

Δεν έχει σημασία πως προτιμάς να απολαμβάνεις τη μουσική στο σπίτι σου. Αυτό υπόκειται απόλυτα στα γούστα του καθενός.  Το θετικό της υπόθεσης είναι οι επιλογές που σου προσφέρονται.

Και το να έχεις επιλογές είναι καλό.

2016-10-24T11:10:34+00:00 By |