Το Egimagazine είναι ένα ανεξάρτητο, ψυχαγωγικό περιοδικό/website για το Αίγιο και όχι μόνο !!! Είναι ανεξάρτητο από φορείς και οργανισμούς και απαρτίζεται μόνο από ανθρώπους με μεράκι και αγάπη γι' αυτό που κάνουν !Στοχεύοντας λοιπόν στην εναλλακτική πληροφόρηση, παρατηρούμε τις καλλιτεχνικές και κοινωνικές τάσεις, ψάχνουμε, επιλέγουμε και αναδεικνύουμε οτιδήποτε είναι φρέσκο, ανατρεπτικό, εξαιρετικό, παράξενο και ενδιαφέρον.Τα θέματα μας απαρτίζονται κυρίως από την πόλη μας, την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο, τις εικαστικές τέχνες , το design, τη μουσική, το street culture και τα extreme σπορ.Θα μας βρεις σε ηλεκτρονική μορφή και σε ειδικές έντυπες εκδόσεις που παρουσιάζονται ανάμεσα στις εποχές του χρόνου. Στο Egimagazine φιλοξενούμε κατά καιρούς αναγνωρισμένους και μη ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, όπως και αξιόλογες δημιουργικές ομάδες.Το Egimagazine στηρίζει "όλες" τις δραστηριότητες που γίνονται στη πόλη μας , αλλά και στην Ελλάδα.

Egimagazine Team

logo egi

Ζαχλωρού Καλαβρύτων

Home/Προορισμοί/Ζαχλωρού Καλαβρύτων
Ζαχλωρού Καλαβρύτων 2016-10-24T11:10:40+00:00

Project Description

Η Ζαχλωρού Καλαβρύτων  και η ευρύτερη περιοχή αποτελούν τουριστικό θέρετρο για όλες τις εποχές του χρόνου. Μπορείτε να ασχοληθείτε με τη σωματική άσκηση και να δείτε ιστορικά μοναστήρια όπως της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου, να εξερευνήσετε τα μυστικά της φύσης και να ανανεωθείτε. Το χιονοδρομικό κέντρο αποτελεί μια διαρκή πρόκληση για τις αισθήσεις και βρίκεται σε απόσταση 20χλμ απο την Ζαχλωρού. Για τους λάτρεις του οικοτουρισμού η Ζαχλωρού προσφέρει μνημεία σπάνιας φυσικής ομορφιάς.

Μέσα στην καρδιά του φαραγγιού που το διασχίζει ο Βουραϊκός ποταμός και το μοναδικό τρενάκι του Οδοντωτού. Φυσικά η περιοχή είναι γεμάτη από πολλά αξιοθέατα που είναι διάσπαρτα στη ευρύτερη περιοχή όπως τα Ύδατα της Στυγός, το Σπήλαιο των Καστριών, και η λίμνη Στιβλού. Επίσης η περιοχή είναι γνωστή για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά των Β’ Παγκόσμιο πόλεμο όταν τα γερμανικά στρατεύματα εκτέλεσαν όλο τον ανδρικό πληθυσμό και κατέστρεψαν ολοκληρωτικά την πόλη.

Ζωντανό μνημείο είναι ο τόπος θυσίας και το νέο μουσείο στα Καλάβρυτα που περιέχει ιστορικά στοιχεία για εκείνη την περίοδο. Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα πιστοποιούν την μοναδική ιστορία αυτού του τόπου. Αξίζει να γνωρίσετε από κοντά της ομορφιές του!

 

© photography & text : zachlorou.gr | egimagazine.gr

 


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη