Το Egimagazine είναι ένα ανεξάρτητο, ψυχαγωγικό περιοδικό/website για το Αίγιο και όχι μόνο !!! Είναι ανεξάρτητο από φορείς και οργανισμούς και απαρτίζεται μόνο από ανθρώπους με μεράκι και αγάπη γι' αυτό που κάνουν !Στοχεύοντας λοιπόν στην εναλλακτική πληροφόρηση, παρατηρούμε τις καλλιτεχνικές και κοινωνικές τάσεις, ψάχνουμε, επιλέγουμε και αναδεικνύουμε οτιδήποτε είναι φρέσκο, ανατρεπτικό, εξαιρετικό, παράξενο και ενδιαφέρον.Τα θέματα μας απαρτίζονται κυρίως από την πόλη μας, την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο, τις εικαστικές τέχνες , το design, τη μουσική, το street culture και τα extreme σπορ.Θα μας βρεις σε ηλεκτρονική μορφή και σε ειδικές έντυπες εκδόσεις που παρουσιάζονται ανάμεσα στις εποχές του χρόνου. Στο Egimagazine φιλοξενούμε κατά καιρούς αναγνωρισμένους και μη ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, όπως και αξιόλογες δημιουργικές ομάδες.Το Egimagazine στηρίζει "όλες" τις δραστηριότητες που γίνονται στη πόλη μας , αλλά και στην Ελλάδα.

Egimagazine Team

logo egi

Λίμνη Τσιβλού

Home/Προορισμοί/Λίμνη Τσιβλού
Λίμνη Τσιβλού 2016-10-24T11:10:40+00:00

Project Description

Η λίμνη Τσιβλού βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων, μικρή αλλά πανέμορφη, μοιάζει με λαμπερό στολίδι που ξεχωρίζει ανάμεσα στα έλατα. Το 1913 στους βορειοανατολικούς πρόποδες του ορεινού όγκου Χελμού η φύση έπαιξε ένα περίεργο παιχνίδι μια κατολίσθηση που έφραξε την κοίτη του ποταμού Κράθι και παρέσυρε τον οικισμό Τσιβλό κλονίζοντας την ανθρωπινή παρουσία στην περιοχή .Όμως το αντάλλαγμα αυτής της βίαιης αποσταθεροποίησης ήταν η δημιουργία του μικρού σμαραγδιού της Αχαΐας .

Σε υψόμετρο 700 μέτρων, μικρή αλλά πανέμορφη, η λίμνη μοιάζει με κουκίδα που «αγκαλιάζεται» από το πράσινο και τις πλαγιές του Χελμού, που καθρεφτίζονται στα νερά της. Η έκτασή της φτάνει τα 200 στρέμματα, το βάθος της λέγεται πως ξεπερνάει τα 80 μέτρα, και στον πυθμένα βρίσκονται ακόμη τα ερείπια των σπιτιών του οικισμού. Πρόκειται για ένα ειδυλλιακό οικοσύστημα περιτριγυρισμένο από ένα πανέμορφο καστανόδασος, ανάμεσα σε καταπράσινα έλατα και πεύκα. Η λίμνη αγκαλιάζεται από τις οροσειρές του Χελμού στις οποίες βρίσκουν καταφύγιο αλεπούδες, ασβοί, νυφίτσες και βίδρες.

Τα πλατάνια και οι βελανιδιές, με τα τζιτζίκια να τραγουδούν ασταμάτητα το καλοκαίρι, δίνουν μια ανεπανάληπτη μουσική υπόκρουση. Αμυγδαλιές, καλαμιές και ρίγανη είναι φυτρωμένα ολόγυρα, δίνοντας έτσι το δικό τους μεθυστικό άρωμα την άνοιξη. Στα ήσυχα νερά της λίμνης ζουν πολλοί υδρόβιοι κάτοικοι όπως καραβίδες, κυπρίνοι και κουνουπόψαρα, ενώ στα γειτονικά βουνά χρυσαετοί, γύπες και πετρίτες φτιάχνουν τις φωλιές τους και πετούν κατασκοπεύοντας την γύρω περιοχή. Επίσης, λόγω του πυκνού ελατοδάσους, η περιοχή θεωρείται ένας θαυμάσιος μελισσότοπος.

Κολύμπι με θέα τον Χελμό

Τους καλοκαιρινούς μήνες αρκετοί επισκέπτες επιλέγουν τα νερά της λίμνης για κολύμπι, με θέα το καταπράσινο τοπίο και τις κορυφές του Χελμού, ενώ τους χειμερινούς μήνες κάνουν περιπάτους ή βόλτες με ποδήλατο και αυτοκίνητο στους δρόμους και τα μονοπάτια γύρω της.

Επίσης, υπάρχουν δυο ταβέρνες όπου μπορείτε να καθίσετε για φαγητό ή καφέ, αλλά αν θελήσετε κάτι περισσότερο θα πρέπει να οδηγήσετε μέχρι τα γειτονικά χωριά Περιστέρα, Αγία Βαρβάρα, Ζαρούχλα και να φτάσετε εύκολα στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων από τον πρόσφατα ασφαλτοστρωμένο δρόμο που ξεκινάει από το χωριό Περιστέρα.

© photography & Text : zarouchla.gr | styx-waters.blogspot.gr

 


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη