Το Egimagazine είναι ένα ανεξάρτητο, ψυχαγωγικό περιοδικό/website για το Αίγιο και όχι μόνο !!! Είναι ανεξάρτητο από φορείς και οργανισμούς και απαρτίζεται μόνο από ανθρώπους με μεράκι και αγάπη γι' αυτό που κάνουν !Στοχεύοντας λοιπόν στην εναλλακτική πληροφόρηση, παρατηρούμε τις καλλιτεχνικές και κοινωνικές τάσεις, ψάχνουμε, επιλέγουμε και αναδεικνύουμε οτιδήποτε είναι φρέσκο, ανατρεπτικό, εξαιρετικό, παράξενο και ενδιαφέρον.Τα θέματα μας απαρτίζονται κυρίως από την πόλη μας, την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο, τις εικαστικές τέχνες , το design, τη μουσική, το street culture και τα extreme σπορ.Θα μας βρεις σε ηλεκτρονική μορφή και σε ειδικές έντυπες εκδόσεις που παρουσιάζονται ανάμεσα στις εποχές του χρόνου. Στο Egimagazine φιλοξενούμε κατά καιρούς αναγνωρισμένους και μη ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, όπως και αξιόλογες δημιουργικές ομάδες.Το Egimagazine στηρίζει "όλες" τις δραστηριότητες που γίνονται στη πόλη μας , αλλά και στην Ελλάδα.

Egimagazine Team

logo egi

Πλανητέρο & Αροάνιος ποταμός

Home/Προορισμοί/Πλανητέρο & Αροάνιος ποταμός
Πλανητέρο & Αροάνιος ποταμός 2016-10-24T11:10:40+00:00

Project Description

Το Πλανητέρο είναι μια τοποθεσία 25 χλμ μακριά από τα Καλάβρυτα και θα το συναντήσετε στη διαδρομή προς την Κλειτορία. Το Πλανητέρο αποτελεί μια περιοχή σπάνιας ομορφιάς και βρίσκεται μέσα στο πλήθος των περιοχών που προστατεύονται από το Natura 2000, καθώς το τεράστιο δάσος από πλατάνια που καλύπτει όλη την περιοχή είναι σπάνια πηγή οξυγόνου και η πυκνή βλάστησή του παραμένει όπως την δημιούργησε ο Θεός.

Η θέα και τα τοπία που δημιουργούν τα πλατάνια και ο Αροάνιος ποταμός που διαπερνά με δύναμη το δάσος θα σας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές. Το χωριό είναι χτισμένο πάνω από το δάσος και δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους επισκέπτες να μείνουν σε παραδοσιακούς ξενώνες και να δοκιμάσουν τις γνωστές πέστροφες που εκτρέφουν στην περιοχή σε ταβέρνες με εντυπωσιακή θέα. Αξίζει να επισκεφτείτε τον παλιό νερόμυλο της περιοχής και να δείτε τα ερείπια αρχαίων φρουρίων, που υπάρχουν διασκορπισμένα κοντά στον ποταμό.

Αν είστε λάτρεις της ορειβασίας και της εξερεύνησης, το Πλανητέρο προσφέρει ιδανικά μονοπάτια για ορειβατικές δραστηριότητες, καθώς από εκεί αρχίζουν πολλές διαδρομές ορειβασίας όπως το μονοπάτι Ε4. Κοντά στο χωριό Πλανητέρο μέσα σε πλατανόδασος πηγάζει ο Αροάνιος ποταμός. Σχηματίζεται στην περιοχή των χωριών Πλανητέρο και Άρμπουνα από νερά της λεκάνης του Φενεού που φθάνουν εδώ από καταβόθρες. Ενισχύεται από τα μικρότερα ρέματα Λαγκάδα και Χαλίκι και ρέει με νότια κατεύθυνση ώσπου να συναντηθεί με το Λάδωνα ποταμό. Το μήκος του είναι περίπου 10 χιλιόμετρα. Επίσης η περιοχή είναι γνωστή για το πεστροφείο – ιχθυοτροφείο.

Οι πήγες του Αροάνιου ποταμού στο χωριό Πλανητέρο και το δασός σε συνδυασμό με δυνατότητα φαγητού είναι μερικά μόνο από τα ελκυστικά εκείνα στοιχεία που αξίζει να επισκεφτείτε.

© photography & Text : kalavrytanews.com | kalavrita-hotels.gr

 


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη