Το Egimagazine είναι ένα ανεξάρτητο, ψυχαγωγικό περιοδικό/website για το Αίγιο και όχι μόνο !!! Είναι ανεξάρτητο από φορείς και οργανισμούς και απαρτίζεται μόνο από ανθρώπους με μεράκι και αγάπη γι' αυτό που κάνουν !Στοχεύοντας λοιπόν στην εναλλακτική πληροφόρηση, παρατηρούμε τις καλλιτεχνικές και κοινωνικές τάσεις, ψάχνουμε, επιλέγουμε και αναδεικνύουμε οτιδήποτε είναι φρέσκο, ανατρεπτικό, εξαιρετικό, παράξενο και ενδιαφέρον.Τα θέματα μας απαρτίζονται κυρίως από την πόλη μας, την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο, τις εικαστικές τέχνες , το design, τη μουσική, το street culture και τα extreme σπορ.Θα μας βρεις σε ηλεκτρονική μορφή και σε ειδικές έντυπες εκδόσεις που παρουσιάζονται ανάμεσα στις εποχές του χρόνου. Στο Egimagazine φιλοξενούμε κατά καιρούς αναγνωρισμένους και μη ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, όπως και αξιόλογες δημιουργικές ομάδες.Το Egimagazine στηρίζει "όλες" τις δραστηριότητες που γίνονται στη πόλη μας , αλλά και στην Ελλάδα.

Egimagazine Team

logo egi

Φτέρη Αιγίου

Home/Προορισμοί/Φτέρη Αιγίου
Φτέρη Αιγίου 2016-10-24T11:10:40+00:00

Project Description

Η Φτέρη Αιγίου βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του όρους Κλωκού ή Κερύνεια (1800μ. Υψόμετρο).Ο ποταμός Σελινούντας χωρίζει τον Κλωκό από το Παναχαϊκό ό­ρος, ενώ ο ποταμός Κερυνίτης
από τα Αροάνια όρη.Απέναντι από τη Φτέρη είναι το βουνό Ρούσκιο όπου βρίσκεται βωμός της θεάς Αρτέμιδος, ενώ στην πλαγιά του υπάρχουν ερείπια αρχαίου να­ού. Κοντά βρίσκεται μια λίμνη που λέγεται σήμερα “Λαφόλιμνη” όπου κατά την μυθολογία ο Ηρακλής συνέλαβε την “Κερυνίτην έλαφον”. Πλησίον της Φτέρης βρισκόταν η αρχαία πόλη Κερύνεια από όπου έλκει τη δεύτερή του ονομασία ο Κλωκός.

Κατά τη Φραγκοκρατία στο χωριό Αχλαδιά, το οποίο ανήκει στη Φτέρη, οι Φράγκοι έκτισαν κάστρο, το οποίο δέσποζε της πεδιάδας του Αιγίου. Βρισκόταν εκεί που σήμερα υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Ο αρχαιολόγος Π. Νεράντζουλης κατά το 1930 έφερε στο φως τα ερείπια ενός τετράγωνου πύργου, χωρισμένου σε δωμάτια. Ο Νεράντζουλης διατύπωσε τη σκέψη ότι ο πύργος αυτός ήταν ένα είδος “φρυκτωρίας”, δηλ. ειδικού κτίσματος που ανήκε σε μια σειρά από όμοιά του μέσω των οποίων με τη χρήση φωτεινών σημάτων γινόταν η μετάδοση μηνυμάτων σε μεγάλες αποστάσεις. Χρονολογείται το 13ο αιώνα μ.Χ.

Κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας το όνομα Φτέρη απαντάται στο κτη­ματολόγιο της Βοστίτσας (το Αίγιο) που συνέταξαν οι Ενετοί κατά την παρα­μονή τους στην περιοχή. Τα πρωτότυπα έγγραφα του κτηματολογίου βρίσκονται σήμερα στα αρχεία της Βενετίας. Οι Ενετοί ήρθαν με το Φραγκίσκο Μοροζίνη το 1687 στην περιοχή των Πατρών και έμειναν κάπου 30 χρόνια.

© photography & Text : www.aigiorama.gr

 


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη